Biografie

Michiel Roosen (1985), pianist en afgestudeerd luchtvaart ingenieur, gaat in de zomer van 2003 piano spelen. De prachtige piano muziek in de film “The Pianist”, was voor Michiel dé inspiratiebron voor zijn eerst ingestudeerde werk: een Chopin Nocturne in cis klein, waarmee tevens de film begon. Als kind speelde hij al accordeon en keyboard.

Michiel wordt regelmatig gevraagd om recitals te geven of om te begeleiden. Sinds 2008 heeft hij geregeld intensief les van Nederlands meest bekende concertpianist Wibi Soerjadi, voor wie hij ook werkzaam is geweest als personal assistant, en organisator van zijn masterclasses. Met Wibi heeft Michiel de grote eer gehad samen het tweede pianoconcert van Rachmaninov te mogen opvoeren op 2 vleugels. Momenteel is hij vooral gericht op het organiseren van eigen solo concerten, en het geven van pianolessen.

Michiel heeft verder diverse masterclasses mogen ontvangen van zeer bekwame en professionele pianisten als Bernd BrackmanRian de WaalMichiel Borstlap, Liszt concourse winnaar Christiaan KuvenhovenLeonard Leutscher, Marcel WormsLodewijk Crommelin en Jeroen Riemsdijk.

 

In de media en social media is Michiel ook regelmatig te horen. Op YouTube worden zijn video’s van o.a. Chopin’s eerste Ballade en Beethoven’s beroemde Pathetique sonate dagelijks door duizenden mensen bekeken.

In februari 2008 was hij te gast in een klassiek muziekprogramma van Radio Drenthe, waar hij ook een live optreden gaf. In februari 2011 werd Michiel gevraagd de zeer succesvolle Australische zangeres Mirusia Louwerse te begeleiden tijdens het veelbekeken live TV programma: “Tijd voor MAX”. In de maand daarop was hij te gast bij het TV programma: “De Wereld Draait Door” waar hij een deel uit de beroemde Rachmaninov prelude in cis speelde. Na aanleiding van het programma maakte hij kort daarna zijn debuut in Amerika.

Ook aan piano-concoursen heeft Michiel regelmatig deelgenomen. Na slechts een paar jaar pianospelen won hij in Amsterdam de publieksprijs tijdens het Amsterdams Studenten Festival. De halve finale bereikte hij tijdens de piano-driedaagse in Rotterdam, en in november 2016 behaalde Michiel de finale van het muziekconcours “Prix Dominique”.

Michiel heeft naast de muziek nog een grote passie voor techniek en ICT. Hij is werkzaam als Solution Architect bij het bedrijf Configit in Kopenhagen.