Mijn debuutconcert in Amerika!

19 oktober 2011 – Vorige week, op vrijdag 14 oktober, is het dan toch echt gebeurd, mijn debuutconcert in Amerika! Hoewel het allemaal nog moeilijk te bevatten is, kijk ik terug op een geweldige week.

Het enige wat ik kreeg was een reserveringsnummer per mail voor 2 tickets naar Boston. Toen ook daadwerkelijk de tickets uit de KLM automaat kwamen op schiphol, werd het toch allemaal wel heel erg echt! Na een reis van 8 uur kwamen we aan, en werden we opgewacht door Raymond Brunyanszki die ons naar zijn hotel bracht in het plaatsje Camden (staat Maine). Zijn hotel (Camden Harbour Inn) is hoofdsponsor van de organisatie Bay Chamber Concerts die dit concert georganiseerd heeft.

Nadat Raymond mijn optreden in “De Wereld Draait Door” had gezien, besloot hij mij uit te nodigen voor het geven van een concert in het kleine dorpje Rockport (nabij Camden). Naast het concert kreeg ik de unieke kans om op de lokale radiozender van Maine te komen voor een interview en een live optreden. De rest van de week bestond uit veel uitstapjes maken naar o.a. natuurgebieden, de stad Boston en de beroemde vuurtoren uit de film “Forrest Gump”! 

Het concert was een groot succes, naast 150 man, werd de zaal gevuld met mijn favoriete muziek van Chopin, Scriabin, Rachmaninoff, Schubert en Beethoven. De toegift bestond uit de beroemde prelude in g klein van Rachmanoff, waarna een staande ovatie volgde! 

Kortom, een week om nooit te vergeten. Ik wil uiteraard de organisatie Bay Chamber Concerts hartelijk danken en in het bijzonder Raymond van het Camden Harbour Inn hotel voor het geven van deze unieke kans met tevens het uitstekende verblijf in zijn hotel. 

Zie hieronder de sfeerimpressies van de week in Maine: